Blog

Kamp 2024

Beste Ouders/verzorgers,

 

Het seizoen is pas net begonnen maar we zijn al druk bezig met diverse activiteiten voor het komende jaar. Een van deze activiteiten is het kamp aan het einde van het seizoen.

 

Na het afgelopen kamp hebben we bij elkaar gezeten en besproken wat we leuk vonden, wat absoluut niet en zijn we druk aan het bedenken hoe we het komende jaar het kamp voor elke leeftijd aantrekkelijk kunnen maken.

 

Hierbij willen wij graag wat input van de ouders en kinderen, zodat wij kunnen beginnen met de voorbereidingen van het kamp.

 

Wij willen jullie daarom via onderstaande link of QR code vragen onze enquête in te vullen

voor 29 September.

 

 

 

 

Enquete – HVV 70 kamp 2024

https://forms.office.com/e/BmFPyLXRYG

Vacatures

We zoeken vrijwilligers voor:

Bestuur

 • 2x nieuwe bestuursleden

Al enige tijd is bestaat het bestuur van HVV uit 2 leden. Het zou goed zijn als daar tenminste 2 leden aan toegevoegd worden. In overleg bepalen we de rol verdeling. De minimale rollen zijn voorzitter, secretaris en penningmeester. Samen met de nieuwe leden stemmen we de rolverdeling, werkwijze en takenpakketten af.

Staf

 • Ledenadmininstratie
 • Jeugdcommissie

We zoeken een nieuwe verantwoordelijke voor de ledenadministratie. Het correct bijhouden van spelers, coaches, trainers en andere vrijwilligers is de basis voor alle informatie om te kunnen handballen. Je bent verantwoordelijk voor het verwelkomen van nieuwe of geïnteresseerde handballers, vastleggen en bijhouden in Sportlink, dat iedereen een spelregelbewijs heeft en je denkt mee bij de technische commissie als het bijvoorbeeld gaat over het indelen van teams.

De jeugdcommissie wordt aangejaagd door de voorzitter, maar die kan het niet in zijn/haar eentje. Dus we zoeken altijd vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij het organiseren van activiteiten en evenementen voor de jeugd. Het gaat hier met name om de extra’s we als vereniging organiseren, maar ook het grotere evenementen zoals het schoolhandbaltoernooi.

 

Trainers

 • Jongste jeugd: E en/of D2
 • Oudste jeugd: DC

Specifiek voor een drietal teams zoeken we momenteel trainers. Veelal zien we ouders deze taak oppakken. Uiteraard is iedereen van harte welkom om training te gaan geven. Bij de jongste jeugd is het voor een ieder redelijk eenvoudig instappen, met behulp van het beschikbare trainingsmateriaal, youtube en begeleiding van een ervaren trainer ben je snel op stoom. Voor de oudste jeugd zou het fijn zijn als je al enige ervaring met handbal hebt. Allerbelangrijkste is dat je enthousiasme en geduld hebt!

 

Scheidsrechters:

 • Jeugdscheidsrechters (online training + praktijk onder begeleiding)
 • Vereningsscheidsrechters (online training + praktijk onder begeleiding)

Iedereen kan het leren. Je begint met de spelregels, de theorie en dan in de praktijk brengen. In de praktijk begin je met fluiten bij de jongste jeugd en groei je door naar oudste jeugd en senioren. Heb je in het verleden gehandbald, dan is dat zeker een pré, maar niet noodzakelijk.

 • Contact: Marnix
 • E-mail: voorzitter@hvv70.nl

Spelvisie HVV

Tijdens de coaches avond 31 augustus jl. kwam ook een discussie op gang rondom de spelvisie HVV. Oftewel waar moet ik op coachen en zijn er belangrijke uitgangspunten om op te letten.

Dus in het kort:

 1. Stimuleer aanvallend handbal
  Verdedig dus niet met z’n allen met de hakken op de cirkel maar draai om en probeer zsm de bal weer te veroveren.
 2. Bij de E en D jeugd gelden jeugdspelregels
  Zorg dat je deze kent, toepast en naar de geest van regel 1 probeert uit te voeren
 3. Veel doelpunten
  Door zo aanvallend mogelijk te spelen, willen we veel doelpunten of tenminste doelkansen zien. Dus je maakt er zelf veel en je krijgt er veel tegen.
 4. Snelheid
  Door aanvallend te spelen gaat het spel ook veel sneller. Dat is leuk voor de spelers en voor de toeschouwers!

Dit is echt een hele summiere opsomming van de visie op handbal, maar raakt wel de kern: snel, aanvallend en daarmee aantrekkelijk handbal.
Uiteraard naar ieders niveau, en dat is aan coaches en trainers om in te schatten.

Aftrap coaches

Donderdag 31 augustus was ook de aftrap voor coaches. Een bijpraat avond voor alle coaches om het seizoen goed te kunnen starten.

Er is van alles voorbij gekomen en we hebben elkaar geprobeerd te helpen bij de reeds prangende vragen.

Het allerbelangrijkste is: blijf altijd positief coachen! En vergeet niet dat hoe jonger de spelers, hoe meer je ouders aan het managen bent.

De coaches zijn heel belangrijk in de communicatie met de teams, zij zullen ook de informatie delen met het team die vanuit ‘de club’ komt.

Wil je de presentatie terugkijken, de link staat hiernaast.

 • Contact: Marnix
 • E-mail: voorzitter@hvv70.nl
 • Presentatie: hier in te zien

Introductieavond Scheidsrechter

Donderdag 31 augustus was de eerste introductieavond scheidsrechters. Bedoeld voor een ieder die iets meer over fluiten wil weten en/of wel eens de fluit ter hand wil gaan/gaat nemen.

Het was erg gezellig en we hebben doorgenomen welke niveaus scheidsrechter er zijn. Welke opleiding er bij horen. Hoe we dat gaan organiseren. Spelregels en spelregelbewijs kwamen natuurlijk voorbij. En er was de mogelijkheid om te oefenen op de HB en DB, maar dat was nog net even te spannend.

De link naar de presentatie staat hiernaast.

Mocht je interesse hebben om meer te weten over ‘de scheidsrechter’ of je wilt gaan fluiten dan hoor ik het graag!

Voor de volledigheid alle leden vanaf 14 jaar krijgen een uitnodiging voor het spelregelbewijs en dit geldt ook voor een ieder die direct bij de handbalcompetitie is betrokken (bijv coaches).

 • Contact: Marnix
 • E-mail: scheidsrechter@hvv70.nl
 • Presentatie: hier in te zien

Teamindeling 2023/2024

Het seizoen 22/23 is ten einde, de mutaties zijn weer verwerkt en de puzzel is gelegd. Oftewel de teams voor het volgende seizoen 23/24 zijn gemaakt! Je kan deze inzien door op de link hiernaast te klikken naar de Google Sheet.

Voor ieder team is ook reeds tenminste 1 coach gevonden, mocht je interesse hebben om samen te gaan coachen neem dan even contact op met deze coach.

Heb je vragen of opmerkingen, contactgegevens staan hiernaast.

 • Contact: Marnix
 • E-mail: secretaris@hvv70.nl
 • Teams: alle teams

Het is heet! Wat nu?

Gek genoeg is er geen NHV protocol voor extreem warm weer. Toch krijgen we daar vaker mee te maken. Om het toch verantwoord te houden om te sporten bij hitte volgen we het hitte protocol van de GGD, deze vind je hier: https://ggdleefomgeving.nl/zomer-en-hitte/is-het-te-warm-om-te-sporten/

In het kort: Zodra er sprake is van categorie D dan spelen we niet, bij categorie C nemen we voorzorgsmaatregelen zoals een extra drinkpauze.

 • Contact: wedstrijdsecretaris
 • E-mail: wedstrijdsecretaris@hvv70.nl

Wat te doen bij slecht weer?

Voor slecht weer is er een protocol vanuit het NHV, deze is leidend. Het gehele en actuele protocol vind je hier: https://www.handbal.nl/calamiteiten/

 

In het kort: Je gaat altijd naar de wedstrijd, ter plekke kan dan de wedstrijd nog worden afgelast. Alleen indien er sprake is van code oranje/rood dan beoordeel je of het verantwoord is om te gaan.

 • Contact: Wedstrijdsecretaris
 • E-mail: wedstrijdsecretaris@hvv70.nl

Opzeggen lidmaatschap vóór 1 juni

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen is het voor ons handig om te weten waar we aan toe zijn bij het maken van de teamindelingen en de inschrijvingen bij NHV. Ga jij verhuizen, studeren of is er een andere reden om te stoppen met handballen? Lees dan dit bericht goed door.

 

Natuurlijk vinden we het erg jammer als een van onze leden besluit om het lidmaatschap op te zeggen. Wil je je lidmaatschap toch opzeggen voor het komende seizoen 2023-2024, dan moet je dat vóór 1 juni 2023 bij de ledenadministratie doen.

Als je opzegt, horen we graag wat de reden is. Mogelijk kunnen we er nog iets aan doen en anders is het altijd goed om te weten en kunnen we hier als vereniging lering uit trekken.

Opzeggen kunt u alleen doen per e-mail, te weten aan: ledenadministratie@hvv70.nl

De opzegging wordt per mail bevestigd en is daarmee definitief. Geen bevestiging van de opzegging betekent dat deze nog niet is verwerkt. Houd daarom even je mailbox in de gaten en stuur ons een herinnering als de bevestiging niet binnen één week is ontvangen.

Let op: een andere manier van opzegging dan via de mail geldt niet; een coach en/of trainer kan niet voor jou opzeggen.

Ter voorkoming van misverstanden en wellicht ten overvloede melden wij u dat u de contributie voor het volledige seizoen dient te betalen indien uw opzegging niet tijdig plaatsvindt.

 • Contact:
 • E-mail:

Clubhuis opfrissen

15 April gaan we het clubhuis en terrein er omheen opfrissen. Even de grote schoonmaak en de tuin bijwerken. Zodat we de volgende dag een frisse omgeving hebben voor de eerste thuis wedstrijden.

Vele handen maken licht werk, dus geef je op en dan zijn we met z’n allen zo klaar!

 • Contact: Christine
 • E-mail: clubhuis@hvv70.nl