• Doe mee met HVV!

  HVV' 70 is een kleine handbalvereniging waar plezier voorop staat. Samen maken we HVV'70 tot de fantastische club die het is. Iedereen houdt zich dan ook aan de sociale spelregels:

  1. Ik draag mijn steentje bij
   HVV maken we samen; ik mag rekenen op de club, de club mag rekenen op mij. Ik ben sportief, draag bij aan de gezelligheid, de prestaties en zet me in als vrijwilliger.

  2. Mijn team kan op me rekenen
   Handbal is een teamsport. Ik ga naar de trainingen en de wedstrijden en kom ook mijn andere afspraken op de club na. Ik laat mijn team, de coach en de club dus niet in de kou staan.

  3. Ik houd het sportief
   Ik ben sportief in het veld en langs de lijn, naar mijn tegenstanders, de scheidsrechter en mijn medespelers. Dat geldt natuurlijk ook voor onze toeschouwers.

  4. Ik respecteer het fluiten
   Scheidsrechters zijn belangrijk; zonder hen geen wedstrijd. Ik reageer niet af op de scheidscheidsrechter en laat hem of haar in zijn waarde, ook als ik het niet eens ben met de beslissing.

   Ik fluit zelf ook wedstrijden!

  5. Ik laat me van mijn beste kant zien
   Bij een thuiswedstrijd ben ik met mijn team gastheer of gastvrouw voor de tegenpartij. Ik begroet de tegenstander en drink na de wedstrijd een drankje met ze.

  6. Ik houd het netjes
   Ik houd het clubhuis en complex netjes. Ik neem alle spullen mee bij het verlaten van het veld. Blikjes en flesjes zijn verboden op het handbalveld. Ik gooi afval in de prullenbakken.
 • Ongewenst gedrag

  Toch kan het ook bij HVV voorkomen dat er ongewenst gedrag speelt. Daar moet je als club en als handbalvriend niet je kop voor in het zand steken. Laat het duidelijk zijn dat pesten, ongewenste omgangsvormen, intimidatie, of welke andere vorm van ongewenst gedrag niet thuis hoort bij HVV.

  Hierover spreken we af:

  1. We spreken elkaar aan op elkaar gedrag
   Sociale controle is het allerbelangrijkste middel dat we hebben tegen ongewenst gedrag. Gebruik dit middel dan ook!

  2. We hebben een vertrouwenspersoon
   Mocht je zaken liever in vertrouwen bespreken, neem dan contact op met onze vertrouwenspersoon
 • Roken en drank

  HVV'70 doet mee aan het Rook Vrij initiatief. Houdt kortweg in dat vanaf heden het verboden is om te roken binnen de hekken van ons buitencomplex. Net als bij de zaal wordt je geacht om 'buiten' te roken. Heel simpel, roken en sport horen niet bij elkaar.


  Een borreltje op zijn tijd moet kunnen, maar drink met mate. We schenken in ieder geval geen sterke drank en al helemaal niet aan minderjarigen! Dus hebben we ook afgesproken dat drank mag, maar niet als er jeugd traint/speelt en daarmee eigenlijk alleen na senioren wedstrijden/trainingen.