• Handbal bij HVV '70 voor meisjes

  Bij HVV '70 handballen meisjes, jongens en volwassenen in allerlei leeftijdsgroepen. En ze komen uit allerlei plaatsen Voorschoten, Wassenaar, Leiden, Voorhout, etc. om te genieten van de gezellige sfeer en top handballers.

  Top Handbal

  Het 1e senioren team speelt in de 1e Divisie. Dat is top handbal in de regio, vlakbij huis! Durf jij het aan om op dit niveau mee te doen?

  Zaal en veldhandbal in Voorschoten

  Handbal speel je in de zaal en op het veld. Het hele jaar door! En we handballen in Voorschoten. Ons clubhuis vind je aan de Weddeloop en als we de zaal in gaan is de Vliethorst onze thuisbasis. Lekker centraal in Voorschoten en vlakbij Leiden, Wassenaar en Leidschendam.

  Volwassenen handballen ook

  Handbal is voor iedereen van alle leeftijden. Voor volwassenen hebben we diverse heren en dames senioren teams. Heb je nog nooit gehandbald, kom dan eens meetrainen met de recreanten.

  Jeugd

  Handballen kan al vanaf 4 jaar. De jongste jeugd traint eerst een tijdje en kan zo snel mogelijk meedoen met competitie wedstrijden. Stroom je in bij de oudste jeugd dan moet je aan de bak, de jongens en meiden zijn in het veld fanatiek!

 • Ruim 38 jaar geleden was Hermann Hoops de initiatiefnemer voor de oprichting van Handbal Vereniging HVV’70. Vandaag (31.10) bereikte ons het droevige bericht dat Hermann is overleden.

  HVV’70 is Hermann veel dank verschuldigd. Behalve oprichter én handbaltrainer was hij ook degene die jarenlang de belangen van de vereniging in de gemeente heeft behartigd. Zelfs op latere leeftijd heeft Hermann nog training gegeven aan de damessenioren.

  Wanneer je Hermann sprak dan sprak hij altijd bevlogen over de hoeksteen van de samenleving. In zijn visie bestond deze uit Het Gezin, De School én De Sport.

  Want sport was belangrijk voor zowel de fysieke als de mentale ontwikkeling van een kind. En dat gold voor elke sport. Maar een sport als handbal, een teamsport waarbij elke speler even belangrijk is, je valt samen aan, je verdedigt samen, kortom je speelt samen, was toch wel één van de sporten die alles in zich heeft. Een kind had in zijn ogen niet alleen het gezin en de school nodig maar juist de sport! En dat heeft Hermann altijd gepromoot.

  Bij de jaarlijkse barbecue waren Hermann met zijn vrouw Milena graag geziene gasten. Hermann genoot enorm van de wedstrijden van o.a. het herenteam, maar ook van de bekende gezichten binnen de vereniging en het enthousiasme waarmee er schoolhandbaltoernooien worden georganiseerd. Het feit dat zijn club nog zo springlevend is dat deed hem goed.

  In 2008 heeft HVV’70 Hermann bedankt voor alles wat hij voor de vereniging heeft gedaan en betekend en hem benoemd tot erelid van de vereniging.

  Het bestuur en de leden van HVV’70 wensen, Milena, Metka, Marko, kleinkinderen en overige familie heel veel sterkte voor de komende periode toe.

  Voor degene die willen condoleren. Dit kan op vrijdag 2 november van 18.30 uur tot 19.00 uur in het uitvaartcentrum Monuta ’t Leidse Huys, Gitstraat 1 te Leiden.